04 mrt. 2021

Nieuws

Aanpassing TVL regeling

De TVL-regeling is niet alleen opnieuw verlengd. Het kabinet heeft onlangs ook besloten de maximale tegemoetkoming in zowel het eerste als het tweede kwartaal binnen de TVL te verhogen. Daarnaast wordt ook de opslag Voorraad Gesloten Detailhandel verhoogd. Misschien kan je als ondernemer (opnieuw) gebruik maken van deze subsidies. In dit artikel vertellen we je graag meer over de aanpassing van de TVL regeling.  

Wil je meer weten over de nieuwste ontwikkelingen omtrent de NOW? Klik dan hier.

Opslag voorraad gesloten detailhandel

Ondernemers krijgen de VGD-opslag alleen als ze voldoen aan de voorwaarden voor de TVL. Verplicht gesloten non-food detailhandelaars ontvangen bij TVL Q4 2020 en TVL Q1 2021 een opslag over hun omzetverlies, de zogenaamde Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). De opslag bedraagt 5,6% in TVL Q4 2020, en is nu dus verhoogd naar 21% in TVL Q1 2021. Dit bedrag komt dus bovenop de TVL-subsidie. Het maximumbedrag is € 20.160,- in TVL Q4 2020, en € 300.000,- in TVL Q1 2021.

Verhoging Tegemoetkoming Vaste Lasten

Op 21 januari jl. had het kabinet reeds bekendgemaakt dat de verlengde TVL-regeling wordt uitgebreid, zodat meer bedrijven van de regeling gebruik kunnen maken. Zo wordt het maximale percentage van de tegemoetkoming 85% indien ondernemers meer dan 30% omzetverlies leiden. Daarnaast werd de maximale tegemoetkoming voor MKB verhoogd naar € 330.000,- en voor niet-MKB naar € 400.000,-. Nu is dus besloten deze bedragen voor de eerste twee kwartalen van dit jaar verder te verruimen naar € 550.000,- voor het MKB en € 600.000,- voor het niet-MKB. In totaal kunnen MKB ondernemers in de gesloten detailhandel dit kwartaal, ook rekening houdend met de verhoogde VGD, dus maximaal € 850.000,- ontvangen. 

Belangrijk verschil

Een belangrijk verschil met de TVL uit het vierde kwartaal van 2020 is dat voor het eerste kwartaal van 2021 een andere referentieperiode geldt, namelijk januari, februari en maart 2019.

Was je op 1 januari 2019 nog niet gestart met jouw onderneming, dan kan je terugvallen op een andere referentieperiode. Dit is het eerste gehele kalenderkwartaal volgend op de maand waarin je de ondernemingsactiviteiten startte. Zo kan er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de kwartaalomzetcijfers die ook bekend zijn bij de Belastingdienst.

Aanvraagperiode

De tegemoetkoming voor het eerste kwartaal van 2021 kan je aanvragen van 15 februari tot en met 30 april 2021, vóór 17:00u met een formulier op RVO.nl. Hierop wordt binnen acht weken beslist. Als je de tegemoetkoming krijgt, zal er een eenmalig voorschot van 80% aan jou worden uitgekeerd.

Meer weten?

We hebben hiervoor de belangrijkste zaken over de verlengde TVL-regeling voor je op een rij gezet. Wil je er meer over weten of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Meer weten? Vraag het Sandra!

Miss Yuki 2020
  • Accountancy
  • Sparringspartner
  • Fiscaliteiten
Afspraak maken met Sandra

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!