nieuws

Actiepunten eind 2020

Wij hebben wederom in onze digitale brochure enkele belangrijke thema's uit de Belastingplannen 2021 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor je op een rij gezet. In de brochure worden praktische actiepunten voor je op een rij gezet. Hiermee kun jij je voorbereiden op de nieuwe regels. En op het einde van enkele bestaande regels. Zo kan je aan de hand van de 'actiepunten eind 2020' risico's vermijden of voordeel behalen.

In deze 'actiepunten eind 2020' vind je onder meer de volgende actuele thema's.

Bijzonder uitstel van betaling

Je kunt tot 1 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst. Dit geldt als je nog in zwaar weer verkeert door de voortdurende coronacrisis. Heb je al uitstel gekregen, maar eindigt dit voor het einde van het jaar? Dan kan je tot en met 31 december 2020 het uitstel laten verlengen.

Maak gebruik van de eenmalige verruimde vrije ruimte

De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) is in 2020 per werkgever voor de eerste € 400.000,- van de fiscale loonsom eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3%. De vrije ruimte wordt dus maximaal met € 5.200,- verhoogd. Deze coronamaatregel moet je als werkgever mogelijkheden bieden om je werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen. Denk hier bijvoorbeeld aan een Kerstpakket of cadeaubon. Maar de extra ruimte kan je ook benutten voor thuiswerkfaciliteiten.

Anticipeer op wijziging overdrachtsbelasting

Starters en doorstromers op de woningmarkt die aan de voorwaarden voldoen, hoeven vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting (OVB) te betalen bij de aankoop van een woning. Het OVB-tarief voor woningen die niet als hoofdverblijf worden aangekocht, gaat omhoog van 2% naar 8%.

Maak nog maximaal gebruik van de TVL

Naast de Tozo 3.0 is ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten tot 1 juli 2021 verlengd. Tot het eind van het jaar kan je van deze tegemoetkoming gebruikmaken bij een omzetverlies van 30%. Bovendien staat de regeling in het laatste kwartaal van 2020 open voor álle bedrijven. Was je uitgesloten van deze regeling, dan kan je nu dus wel een aanvraag indienen als je aan de voorwaarden voldoet.

Spreiden investeringen voor meer KIA

Het is zinvol om voor het optimaal benutten van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) te bekijken of je bepaalde investeringen nog in 2020 moet doen. Of dat je die beter kunt doorschuiven naar 2021. Het spreiden van investeringen kan jou meer KIA opleveren.

Heb je nog vragen?

Wij hopen dat onze 'actiepunten eind 2020' jouw deskundige kompas zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar jij en jouw onderneming volgend jaar voor komen te staan. Wil je meer weten over de toepassing van bepaalde regels? Of wil je graag een toelichting op een onderwerp? Bel of mail ons. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Meer weten? Vraag het Wouter!

Allround adviseur
  • Groeiadviseur
  • Sparringspartner
  • Belastingadvies
Afspraak maken met Wouter

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!