nieuws

Corona update: laatste stand van zaken

Inleiding

Krijg middels deze corona update inzicht in de laatste stand van zaken! De strenge lockdown is een feit, maar er is ook een stip aan de horizon met de komst van het eerste vaccin. Aan het einde van dit bizarre coronajaar 2020 proberen we middels een aantal nieuwsbrieven jou een corona update te geven. Wat zijn de meest recente ontwikkelingen omtrent de coronamaatregelen en wat is de laatste stand van zaken?

Loonheffingen en sociale zekerheid

Het kabinet streeft onder andere naar economische stabiliteit en rust en wil dat het steunpakket zoveel mogelijk blijft mee-ademen met de economie. Daarom wordt ervoor gekozen het bestaande pakket niet af te bouwen, maar extra ondersteuning te bieden. In deze nieuwsbrief lees je hoe. Er is onder meer aandacht voor:

  • De NOW 3.0. Aanvragen voor het eerste tijdvak kunnen nog tot en met 27 december worden ingediend bij het UWV;
  • Dilemma’s in de NOW;
  • Tegemoetkoming vaste lasten;
  • Tijdelijke tegemoetkoming zelfstandige ondernemers, en
  • de komst van de eenmalige voorraadvergoeding.

Corona update financieringen

Ook op het gebied van bedrijfsfinancieringen zijn een hoop maatregelen door de overheid in het leven geroepen. Hiermee hopen ze dat bedrijven, ondanks de coronacrisis, blijven investeren. In deze nieuwsbrief lees je meer over de lopende financieringsmogelijkheden en is er speciale aandacht voor de zogenaamde baangerelateerde investeringskorting.

Corona update arbeidsrecht

De nieuwe lockdown en het vaccin: situaties waarin de werkgever allerlei vragen kan verwachten. Daarom geven we middels deze nieuwsbrief aandacht voor de rechten en plichten met betrekking tot het vaccineren en het thuiswerken.

Corona update fiscaliteiten

In het steunpakket is ook een fiscaal hoofdstuk opgenomen. Middels een aantal belastingmaatregelen hoopt de overheid ook op dit vlak de getroffen ondernemers te kunnen ontzien. Maar hoe staat het er nu voor, wat is momenteel de stand van zaken wat betreft deze fiscale steunmaatregelen. Dat lees je in deze nieuwsbrief.

Vragen?

Via deze corona update geven we jou inzage in de huidige stand van zaken. We kunnen ons voorstellen dat de inhoud van de nieuwsbrieven eventueel vragen kunnen oproepen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

Wil je kosten besparen voor jouw bedrijf?

Wil je in jouw bedrijf kosten besparen? In onze whitepaper vind je meer dan 40 bespaartips. Eén voor één tips die er echt toe doen om als ondernemer te besparen. En ook vanuit meerdere perspectieven bekeken. Welke rol past past bij jou? Ben je een zelfstandige zonder personeel of ben je een directeur-grootaandeelhouder met 20 werknemers? Voor elke rol binnen het bedrijf worden tips om kosten te besparen weggegeven die relevant zijn voor jou en jouw onderneming. Tips waarmee je serieus geld kunt besparen.

Meer weten? Vraag het Sandra!

Miss Yuki 2020
  • Accountancy
  • Sparringspartner
  • Fiscaliteiten
Afspraak maken met Sandra

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!