16 Mar 2020

Nieuws

Dossier coronavirus

Inmiddels raakt het virus ons allemaal. De ingrijpende maatregelen die in de afgelopen periode zijn genomen, hakken er behoorlijk in. Voor ondernemers zijn de gevolgen hiervan groot. Door middel van annuleringen, lege stoelen en lege winkels kan het virus ook een grote impact hebben op de continuïteit van jouw onderneming, de bedrijfsactiviteiten en de medewerkers.

In dit dossier gaan we specifiek in op alle genomen maatregelen en regelingen. Het betreft informatie die relevant is voor ondernemers, werkgevers en werknemers. Mochten er vragen zijn, neem dan contact met ons op.

Overzicht nieuwsbrieven

Vanwege de coronacrisis is er ook een aantal maatregelen getroffen op het terrein van de loonheffingen. In dit artikel wordt inzichtelijk gemaakt welke maatregelen dit zoal zijn.

Nieuwsbrief 12 d.d. 6 mei: Maatregelen loonheffingen in coronacrisis

Krijg een update omtrent de nieuwe (aangekondigde) maatregelen inzake de coronacrisis. Zo zijn er nieuwe belastingmaatregelen aangekondigd, is er een belangrijke aanpassing in de NOW en kunnen start-ups en scale-ups gebruik maken van de zogenaamde COL

Nieuwsbrief 11 d.d.30 april: Nieuwe maatregelen coronacrisis

In deze nieuwsbrief wordt de maatregel Tijdelijk overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, kortweg Tozo, behandeld. Wat zijn de voorwaarden? Wat wordt verstaan onder inkomen? En weegt het vermogen ook mee?

Nieuwsbrief 10 d.d. 23 april: Uitleg maatregel Tozo

Omtrent de steunmaatregel Tozo hebben wij de veelgestelde vragen samengebundeld en één overzicht. Een goede manier om op de hoogte te blijven.

Nieuwsbrief 9.0 d.d. 23 april: Veelgestelde vragen steunmaatregel Tozo

Wij hebben de veelgestelde vragen inzake de NOW regeling voorzien van antwoorden en in een nieuwsbrief samengebundeld. Er zijn namelijk ontzettend veel vragen omtrent de nieuwe regelingen rondom de coronacrisis. De regelingen worden voortdurend bijgesteld en daarom is het belangrijk dat je alert blijft.

Nieuwsbrief 8.0 d.d. 16 april: Vraag en antwoord NOW regeling

In deze nieuwsbrief wordt ingegaan op de belangrijkste updates inzake de maatregelen omtrent de coronacrisis. De maatregelen van de overheid met betrekking tot de coronacrisis zijn inmiddels opengesteld. Maar ook de eerste wijzigingen zijn inmiddels al weer doorgevoerd. Kortom, tijd om jou weer eens bij te praten over de actuele stand van zaken.

Nieuwsbrief 7.0 d.d. 16 april: Update maatregelen coronacrisis

De NOW regeling die geldt sinds 2 april is alweer op een aantal punten aangepast. In deze nieuwsbrief nemen we jou mee in de aanpassingen, die onder andere te maken hebben met de situatie waarin ook bedrijfseconomisch ontslag wordt ingediend. De wijzigingen zijn direct doorgevoerd en zijn dus ook van toepassing op alle aanvragen inzake de NOW.

Nieuwsbrief 6.0 d.d. 6 april: Wijzigingen omtrent NOW regeling

De overheid probeert ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis zoveel mogelijk te helpen. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. 
In deze nieuwsbrief aandacht voor drie van de getroffen maatregelen, namelijk

  • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW);
  • Tijdelijke Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
  • de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS, of kortweg het Noodloket).

Bekijk in de brief wat de mogelijkheden zijn. Krijg verder antwoord op de belangrijkste vragen omtrent de nieuwe regelingen en waar je op moet letten in het aanvraagproces.

Nieuwsbrief 5.0 d.d. 2 april : Update en veelgestelde vragen omtrent belangrijke coronamaatregelen

Op het gebied van personeelszaken roept de coronacrisis en de genomen maatregelen bij zowel werkgevers als werknemers veel vragen op. Daarom hebben wij in deze nieuwsbrief veelvoorkomende vragen met de bijbehorende antwoorden voor jou opgesteld. Hierbij kun je denken aan vragen zoals; Welke rechten zijn er op gebied van thuiswerken? Hoe zit het met de loondoorbetaling als personeel in quarantaine moet? En hoe moet je omgaan met werknemers die thuis willen blijven? En is het mogelijk om uitstel van betaling van de pensioenpremies aan te vragen? 

Nieuwsbrief 4.0 d.d.26 maart: Veelgestelde HR vragen omtrent coronavirus

Op gebied van financieren zijn ook ingrijpende maatregelen aangekondigd. Zo geven banken MKB- bedrijven een half jaar uitstel van aflossingen en is de BMKB-regeling versoepeld. Mede door deze maatregelen hoopt men bedrijven overeind te houden tijdens deze crisis. In deze nieuwsbrief wordt ingegaan op beide maatregelen.

Nieuwsbrief 3.0 d.d. 19 maart: Uitstel van aflossingen en verruiming BMKB

Het kabinet heeft gisteren besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Het aangekondigde noodpakket moet bedrijven en zzp’ers overeind houden tijdens deze crisis. Daarnaast is het de bedoeling om ook banen en inkomens van medewerkers te beschermen.

Update nieuwsbrief 2.0: Ondernemers die uitstel van betaling vragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en / of loonheffing krijgen zonder meer drie maanden uitstel van betaling. Zij hoeven hier dus geen aanvullend bewijs van een derde deskundige voor aan te leveren. Zodra de aanvraag binnenkomt bij de Belastingdienst, wordt de invordering stopgezet. Deze versoepeling heeft staatssecretaris Vijlbrief bekendgemaakt. Ondernemers die langer dan drie maanden uitstel van betaling vragen, moeten wel aanvullende informatie aanleveren bij de Belastingdienst. Dit bericht vervangt eerdere berichtgeving hierover in de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 2.0 d.d. 18 maart: Belangrijke maatregelen uit het noodpakket

Inmiddels raakt het virus ons allemaal. De ingrijpende maatregelen van zondag hakken er behoorlijk in. Voor ondernemers zijn de gevolgen hiervan groot. Door middel van annuleringen, lege stoelen en lege winkels kan het virus ook een grote impact hebben op de continuïteit van jouw onderneming, de bedrijfsactiviteiten en de medewerkers. Daarom zetten wij in deze nieuwsbrief een aantal regelingen voor je op een rij.

Nieuwsbrief 1.0 d.d. 16 maart : Verkorting werktijd en meer

Meer weten? Vraag het Sandra!

Miss Yuki 2020
  • Accountancy
  • Sparringspartner
  • Fiscaliteiten
Afspraak maken met Sandra

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!