De Friesland Zorg

Rikst Accountants verleent de noodzakelijke zorg aan de Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland Zorgverzekeraar moest 2 jaar geleden met spoed op zoek naar tijdelijke vervanging toen één van hun administrateurs plotseling ziek werd. Rikst Accountants had én de capaciteit beschikbaar en ervaring met AFAS, waardoor ze binnen 2 weken vervanging hadden geregeld. Toen de afdeling nogmaals werd getroffen door ziekte bleek dat de keuze voor Rikst de juiste was. Vanwege de flexibele houding en het efficiënte werken kon Rikst snel opschalen, waardoor de continuïteit van de salarisadministratie was gewaarborgd.

De Friesland Zorgverzekeraar

Rikst Accountants bleek gewoon de juiste partner voor ons te zijn. Ze brengen veel kennis en ervaring met zich mee en hebben ook een kritische blik naar ons toe. En dat is goed”, aldus Jan Willem Miedema, Senior Manager Controlling en Reporting. Roland de Calonne, werkzaam als administrateur binnen de Friesland Zorgverzekeraar vult aan: “Ik heb intensief met de mensen van Rikst mogen samenwerken en ik heb dat als zeer prettig ervaren. Van een inwerkperiode was amper sprake en ik kon gelijk gebruik maken van hun diensten”.

Vanuit de Friesland Zorgverzekeraar beviel de samenwerking zo goed dat er pas na bijna 2 jaar een einde aan kwam. De Friesland Zorgverzekeraar is onderdeel van de Achmea groep en binnen het concern is besloten om de administratieve diensten meer te centraliseren.

De werkwijze van Rikst Accountants

Bij de Friesland Zorgverzekeraar heeft Rikst Accountants zich ontfermt over de salarisadministratie in de breedste zin van het woord. Van het verzorgen van de salarissen voor 600 medewerkers tot het ondersteunen bij de migratie naar Achmea. Dat de salarisafdeling voornamelijk uitvoerend is en onder de afdeling HR viel, weerhield Rikst Accountants er niet van om een kritische blik te hebben richting het juist toepassen van wet- en regelgeving. Door de brede kennis en ervaring kunnen we echt van toegevoegde waarde zijn voor een klant. Daarnaast kunnen we snel schakelen en hebben we ervaring met diverse salarispakketten zoals AFAS en NMBRS.
Het gaat ons erom dat we binnen de aangeboden opdracht voor een duurzame oplossing gaan. Een oplossing dat stand houdt, ook op het moment dat de samenwerking eindigt. Binnen de Friesland Zorgverzekeraar hanteerden onze professionals een kritische blik naar de interne processen en koppelden dit ook terug naar HR en het management.

Onze collega over de opdracht bij de Friesland Zorg

Het was een hele fijne tijd bij de Friesland Zorg en ik vind het dan ook jammer dat de opdracht ten einde loopt. Ik werd goed opgevangen door de groep en werkte fijn samen met Roland en Jan-Willem. Je kon echt je ding doen en daarmee was het werk ook absoluut niet eentonig. Ik voelde mij ook gewaardeerd en een beter compliment kun je eigenlijk niet krijgen“.

 

< Bekijk alle klantverhalen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!