Arjan van der Heide

Binnen Rikst Accountants hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten. We durven wel te stellen dat we onze klanten goed kennen. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij ons goed kennen. Dat komt de samenwerking ten goede!

Bij deze stellen we graag Arjan van der Heide aan jou voor.

Hoi, mijn naam is Arjan van der Heide. Ik ben 27 jaar en woon in het mooie Friese dorp Gorredijk. Na het afstuderen (HBO Accountancy) ben ik gelijk aan de slag gegaan bij Rikst Accountants. Dat is nu alweer bijna 6 jaar geleden.

"Contact met ondernemers en werken met cijfers. Die combinatie ligt mij goed"

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Ik werk graag met cijfers. Altijd al zo geweest. Dus een carrière binnen Accountancy is dan niet zo vreemd. Ik kan het niet echt uitleggen, maar het ligt me gewoon goed. Daarnaast heb ik graag contact met ondernemers, ze ondersteunen en antwoord geven op vragen die ze over de administratie hebben. En dat moet leiden tot tevreden klanten. De combinatie van contact met klanten en het werken met cijfers vind ik leuk, het past goed bij mij.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

Ik werk voor twee verschillende afdelingen, namelijk Administratie en Samenstel. Die combinatie zorgt ervoor dat mijn werkzaamheden erg divers zijn. Enerzijds ben ik verantwoordelijk voor de administraties en houd ik mij bezig met het verwerken van de mutaties. En anderzijds, vanuit het samenstellen, voer ik controles uit, stel ik de jaarrekeningen samen en vul ik de aangiftes op gebied van de vennootschaps- en inkomstenbelasting in. Ik heb daarbij ook veel contact met klanten. Belangrijk hierin vind ik het onderhouden van persoonlijk contact. Door de hoge automatisering zijn we snel geneigd om te mailen. Maar ik probeer hierin echt een goede balans te vinden.

"Het onderhouden van persoonlijk contact vind ik tijdens mijn werkzaamheden ontzettend belangrijk"

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

De administraties moeten op orde zijn. Op basis daarvan kun je namelijk proactief met je klanten bezig zijn. En kunnen klanten gaan ondernemen. Om dit te kunnen bereiken, is het zaak dat je de dagelijkse planning behaald. Op het moment dat ik mijn taken heb afgerond en de klanten naar tevredenheid heb bediend, dan geeft mij dat een voldaan gevoel.

Je werkt nu alweer een aantal jaren bij Rikst Accountants. Wat spreekt jou het meeste aan?

Dat we binnen het bedrijf het gedeelte automatisering hoog in het vaandel hebben staan. We gaan echt met de tijd mee en lopen hierin voorop. Dat kan ook omdat we niet al te groot zijn. We werken met korte lijntjes waardoor veranderingen snel kunnen worden doorgevoerd.

Rikst! De accountant achter de ondernemer met ambities. Wat betekent dat voor jou?

Ervoor zorgen dat de klant zich bezig kan houden met zijn dagelijkse werkzaamheden. En niet constant zich met randzaken, zoals de administratie, moet bemoeien. Laat de ondernemer lekker ondernemen. Daarvoor moeten we ze maximaal ontzorgen en een proactief relatiebeheer toepassen. Op het moment dat ik constateer dat zaken beter kunnen, dan communiceer ik dat richting de klant of de relatiebeheerder.

"Laat de ondernemer lekker ondernemen. Daarvoor moeten we ze maximaal ontzorgen en een proactieve relatiebeheer toepassen"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik doe aan zaalvoetbal en aan korfbal. Maar mijn echte passie ligt toch wel bij de autocross. Ik sleutel graag aan mijn auto en doe geregeld mee met wedstrijden. Vanwege Corona heeft de competitie een tijd stilgestaan, maar gelukkig zijn we weer begonnen.

Heb je nog toekomstdromen?

Ja, ik zou graag nog eens naar Amerika willen gaan. En dan een rondreis maken om echt de Amerikaanse manier van leven van dichtbij mee te kunnen maken. Sportwedstrijden bezoeken, zoals ijshockey, American Football, basketbal. En natuurlijk naar een Nascar race.

Wist je dat....

  • Arjan graag keihard meezingt tijdens het muziek luisteren;
  • Hij vanwege de autocross geregeld in het weekend in de weilanden te vinden is;
  • Arjan van lekker eten houdt;
  • Hij vroeger niet alleen profvoetballer wilde worden, maar ook een gametester;
  • Hij vanwege de liefde voor cijfers veelvuldig voetbalmanager speelde op de PC.

Neem contact op met Arjan van der Heide

Heb je vragen of wil je weten wat Arjan voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Vraag het Arjan!

Assistent Accountant
  • Administratie
  • Samenstelpraktijk
  • Advies
Afspraak maken met Arjan
< Naar het teamoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!