Gerrit Bazuin

Binnen Rikst Accountants hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten. We durven wel te stellen dat we onze klanten goed kennen. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij ons goed kennen. Dat komt de samenwerking ten goede.

Bij deze stellen we graag Gerrit Bazuin aan jou voor.

Hallo, mijn naam is Gerrit Bazuin, 51 jaar, en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Hoogezand. Voordat ik bij Rikst terecht kwam, werkte ik zo'n 17 jaar bij De Jong & Laan. Onder andere als Assistent Accountant en Relatiebeheerder. Nu werk ik hier alweer ruim 6 jaar, als teamleider van de afdeling Administratie.

"Ons vak is constant in beweging, daar moet je in mee blijven gaan"

Wat vind je zo leuk aan je werk?

De afwisseling. En dan niet alleen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ons vak is constant in beweging en daar moet je in mee blijven gaan. Zo kom je elke dag voor nieuwe uitdagingen te staan om onze klanten zoveel mogelijk te kunnen blijven ontzorgen. Als teamleider probeer ik mijn team daarin mee te nemen. Ik werk voornamelijk met jonge mensen. De momenten dat ik ze iets kan leren of ik zie dat ze een bepaalde ontwikkeling doormaken, dan vind ik dat toch wel het leukste onderdeel van mijn werk.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

Vanuit het team beginnen we elke dag met een dagstart. Hierin worden de werkzaamheden geëvalueerd en de planning voor die dag doorgenomen. Vanuit mijn rol controleer ik de administraties op juistheid en volledigheid. Indien nodig stuur ik de mensen uit mijn team bij. Daarnaast heb ik op verschillende manieren contact met klanten. Niet alleen telefonisch of via de mail, maar ook face-to-face waarin we bijvoorbeeld de jaarrekeningen doornemen. Dit alles om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen.

"Ik vind het belangrijk dat niet alleen ik, maar ook de klant of collega een goed gevoel heeft overgehouden aan een gesprek"

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Wanneer ik een gesprek heb gehad met een klant of collega, dan vind ik het belangrijk dat iedereen er een goed gevoel aan heeft overgehouden. Alleen het probleem oplossen is voor mij niet voldoende. Het gevoel daarbij is minstens zo belangrijk. Verder is het zo dat een werkdag pas geslaagd is als niet alleen de planning wordt behaald, maar ook proactief zaken worden opgepakt en opgelost. Dat is iets waar we als team voor willen gaan. En als we achteraf dan een compliment krijgen, dan geeft dat toch een extra fijn gevoel.

Wat spreekt jou het meeste aan bij het werken binnen Rikst Accountants?

Vanaf de allereerste werkdag voelde het gewoon goed. In de beginperiode ging ik ook gelijk mee op wintersport. Een mooi moment om je collega's goed te leren kennen. Verder is Rikst een mooi, jong bedrijf waar een goede cultuur heerst. Een platte organisatie met een moderne manier van werken. Een bedrijf waar we met z'n allen ergens voor willen gaan.

Rikst! De accountant achter de ondernemer met ambities. Wat betekent dat voor jou?

Ik vind het belangrijk dat wij ondernemers verder helpen. Ten eerste door ze zoveel mogelijk op gebied van de administratie te ontzorgen, zodat zij zich bezig kunnen houden met andere zaken. Daarnaast moeten we ze door middel van diezelfde administratie voorzien van voldoende financiële grondslag. Details spelen daarin een grote rol. Zodoende krijgen zij voldoende inzicht en kunnen vanuit daar de juiste beslissingen nemen.

En vanuit het team?

In ons werk gaat het niet alleen om het verwerken van de administraties. Je fungeert ook als sparringpartner en bent een luisterend oor. Dat geldt ook binnen mijn team. Je moet daarbij elkaars sterke punten benutten. Ik zie het vak Accountancy dan ook echt als een teamsport. Je gaat gezamenlijk voor hetzelfde doel, namelijk de ondernemer verder helpen. Ik vind het leuk wanneer ik hierin mijn collega's kan ondersteunen.

"Ik zie het vak Accountancy als een teamsport, waarbij je gezamenlijk voor hetzelfde doel gaat, namelijk de ondernemer verder helpen"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Veel van mijn vrije tijd gaat naar het voetbal. Mijn beide zoons van 12 en 10 zitten op voetbal. Daarnaast doe ik ook aan vrijwilligerswerk bij hun club HS'88. En verder ga ik naar elke thuiswedstrijd van FC Groningen.

Wat zou je graag nog willen doen in je leven?

Dat vind ik een lastige vraag. Plan zo min mogelijk vooruit en probeer zo veel mogelijk te genieten van het hier en nu. Dat is eigenlijk mijn motto. Maar als ik toch iets moet noemen. Ik zou toch graag eens met een camper door Europa willen trekken. En daarnaast bepaalde sportevenementen bezoeken, zoals de Olympische Spelen.

Wist je dat....

  • Gerrit tegenwoordig beter kan voetballen dan vroeger;
  • Hij vroeger het liefst internationaal vrachtwagenchauffeur wilde worden;
  • Gerrit in het voetbalstadion een ontzettend fanatieke toeschouwer kan zijn;
  • Hij regelmatig fietsend naar het werk gaat;
  • Gerrit, wanneer de wil er is, ontzettend handig kan zijn.

Neem contact op met Gerrit Bazuin

Heb je vragen of wil je weten wat Gerrit voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Vraag het Gerrit!

Senior medewerker Accountancy
  • (Online) administraties
  • Accounting
  • Fiscaliteiten
Afspraak maken met Gerrit
< Naar het teamoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!