Marieke de With

Binnen Rikst Accountants hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten. We durven wel te stellen dat we onze klanten goed kennen. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij ons goed kennen. Dat komt de samenwerking ten goede!

Bij deze stellen we graag Marieke de With aan jou voor.

Hoi, mijn naam is Marieke de With, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn man Michael in de stad Groningen. Na mijn studie Accountancy ben ik eerst werkzaam geweest bij een ander accountantskantoor in Groningen, als assistent accountant. Maar nu werk ik alweer bijna 6 jaar bij Rikst Accountants, momenteel als Senior Assistent Accountant.

“In de samenstelpraktijk zie je het groter geheel van de onderneming. Dat vind ik leuk en interessant!”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

De diversiteit in klanten en daardoor ook in de werkzaamheden. Het verschil in soorten bedrijven brengt ook verschillende werkzaamheden met zich mee. Ook omdat we risicogericht samenstellen en dan vooral aan de belangrijkste posten in de jaarrekening onze aandacht besteden. Bij elke onderneming is dit weer een nieuwe afweging en zo is het proces voorafgaand aan een jaarrekening toch elke keer anders. De output van de werkzaamheden is de jaarrekening, deze lijkt in veel gevallen wel op elkaar. Verder verzorg ik ook VPB- en IB aangiften. Hierdoor krijg je inzicht in het totaalplaatje van de onderneming, waardoor je ook sneller adviespunten kunt signaleren. Daarnaast hebben we met diverse wet- en regelgeving te maken. Dat maakt het allemaal complexer en uitdagender. Het wijzigt regelmatig, je moet dus altijd kritisch blijven op hetgeen wat je doet.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

Ik ben voornamelijk bezig met de administraties van onze klanten. Dat wil zeggen: het uitvoeren van controles, het samenstellen van de jaarrekeningen en het doen van aangiftes inzake de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Maar ook klanten voorzien van antwoorden en advies.

“We werken met deadlines. Wanneer we tijdig de jaarrekening aan de klant kunnen leveren geeft mij dat een voldaan gevoel.”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Op het moment dat ik mijn planning kan halen of als er jaarrekeningen definitief gemaakt kunnen worden en mijn mailbox zo goed als leeg is. We werken met deadlines. Wanneer we tijdig de jaarrekening aan de klant kunnen leveren, dan geeft mij dat een voldaan gevoel. In mijn optiek kan ik de klant zo verder helpen. Zeker als we de klant ook van advies hebben voorzien.

Je werkt nu alweer een aantal jaren bij Rikst Accountants. Wat spreekt jou het meeste aan?

De hoge automatiseringsgraad spreekt mij erg aan. Dat was één van de redenen waarom ik destijds voor Rikst heb gekozen. Daarnaast vind ik het teamgevoel belangrijk. Iedereen voelt zich betrokken. Niet alleen intern, maar ook richting de klant. We willen allemaal onze doelen behalen en helpen elkaar waar nodig. We hebben elke week een planningsoverleg met het samenstelteam. Zodoende weten we wat iedereen gaat doen en ook waar de knelpunten liggen de komende weken. Hier zoeken we dan met zijn allen een oplossing voor.

Rikst! De accountant achter de ondernemer met ambities. Wat betekent dat voor jou?

Je houden aan de afspraken die met klanten maakt. Spreek je een deadline af, dan moet je ervoor zorgen dat alles op tijd klaar is. Daarnaast proactief met klanten bezig zijn en ze zoveel mogelijk ontzorgen. Een voor de hand liggend voorbeeld hiervan is om jaarlijks tijdens het jaarwerk te beoordelen of de voorlopige aanslagen van de Belastingdienst nog in lijn liggen met de verwachte resultaten. Zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan.

“Je moet je houden aan de afspraken die je met de klant maakt. Daarnaast moet je proactief met klanten bezig zijn en ze zoveel mogelijk ontzorgen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd van fietsen en wandelen, ook door Corona ben ik dit wel meer gaan doen. Daarnaast lees ik graag een goed boek of kijk ik een leuke serie. Ook ben ik lid van een kerk. Hier besteed ik ook een deel van mijn vrije tijd aan.

Heb je nog toekomstdromen?

Ik zou nog wel eens terug willen naar Noord-Macedonië. Een eerder bezoek aan dit land was voor mij een leuke ervaring. Het land heeft mij echt verrast. Daarnaast staat een vakantie in een camper nog wel op mijn lijstje. Maar voor nu staat het dragen van mijn trouwjurk toch echt wel op nummer 1! Ik ga namelijk binnenkort mijn bruiloft vieren.

Wist je dat.....

  • Marieke vroeger verpleegster wilde worden;
  • Zij dagelijks wel in Visionplannner te vinden is;
  • Marieke koeien kan melken (en dit af en toe nog wel eens doet als de nood aan de man is op de boerderij);
  • En dat ze dan zelfs achter het stuur van een tractor kan plaatsnemen;
  • Marieke inmiddels haar trouwjurk gedragen heeft.

Neem contact op met Marieke de With

Heb je vragen of wil je weten wat Marieke voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Vraag het Marieke!

Senior Assistent Accountant
  • Samenstelpraktijk
  • Administratie
  • Advies
Afspraak maken met Marieke
< Naar het teamoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!