Petra Venema

Binnen Rikst Accountants hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten. We durven wel te stellen dat we onze klanten goed kennen. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij ons goed kennen. Dat komt de samenwerking ten goede.

Bij deze stellen we graag Petra Venema aan jou voor.

Hallo, mijn naam is Petra Venema, 50 jaar en ik woon in Hoogkerk. Dat is een dorp vlakbij de stad Groningen. Ik werk nu zo'n 12,5 jaar bij Rikst Accountants. Daarvoor zat ik 10 jaar bij Deloitte in de samenstelpraktijk. Binnen Rikst Accountants ben ik werkzaam als medewerker detachering in de financiële administratie (AFAS). Een ontzettend leuke job!

"Het meekijken in de keuken van andere organisaties vind ik ontzettend leuk"

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Ik werk binnen Rikst op de afdeling detachering. Hierdoor ben ik een groot deel van de tijd 'op locatie' zeg maar. En dat vind ik leuk, ben graag onder de mensen. En zodoende kan ik meekijken in de keuken van verschillende organisaties. Bij sommige opdrachtgevers loop ik al meerdere jaren rond. Het zijn eigenlijk geen klanten meer, maar een soort van collega's van mij geworden. Een relatie opbouwen met mensen vind ik erg leuk.

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Mijn werk is erg divers. Naast de detacheringsklussen doe ik ook nog de financiële administratie binnen Rikst, met daarbij het debiteurenbeheer en ondersteuning richting het management. Deze diversiteit vergt een behoorlijke planning. Wanneer deze planning behaald wordt, dan geeft mij dat een voldaan gevoel.

"Rikst Accountants is niet een standaardkantoor, wij willen anders zijn en dragen dat ook uit"

Je werkt nu 12,5 jaar bij Rikst Accountants. Wat spreekt jou het meeste aan?

De diversiteit en afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden. En daarnaast ook de diversiteit in de mensen met wie ik werk, zowel bij collega's als bij klanten. Het is fijn om deze mensen om je heen te hebben. Verder is Rikst Accountants niet een standaard accountantskantoor, we willen anders zijn en dragen dat ook uit. Dat vind ik leuk.

Rikst! De accountant achter de ondernemer met ambities. Wat betekent dat voor jou?

In mijn optiek betekent dat we met z'n allen proactief bezig zijn met de klanten. Dat we in gehele keten vanaf het verwerken van de facturen tot en met een adviesgesprek proactief de ondernemer benaderen en dat we met ze meedenken. Op het moment dat er signalen worden opgevangen, dat deze vervolgens doorgespeeld worden naar de juiste persoon zodat de klant er beter van wordt.

"Signalen moeten worden doorgespeeld naar de juiste persoon, zodat de klant er beter van wordt"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik lees graag boeken en dan met name thrillers. Daarnaast doe ik aan hardlopen. Ik doe ook jaarlijks mee aan de vier mijl van Groningen. Verder vind ik tuinieren leuk en rustgevend. En ik reis erg graag. Ik heb al veel van de wereld mogen zien!

Heb je nog toekomstdromen?

Ik reis dus heel graag en er zijn nog genoeg mooie plekken op de wereld waar ik naar toe wil gaan. Zuid-Amerika, Australië, New York. Verder zou ik wel eens willen toeren in een mooie sportauto. Wie weet kan ik dat combineren. Op reis gaan in een mooie sportauto.

Wist je dat..........

  • Petra niet van chocolade kan afblijven;
  • Zij vroeger toeristisch medewerker wilde worden;
  • Petra goed is in luisteren, opruimen en vakanties boeken;
  • Zij rustig wordt van tuinieren.

Neem contact op met Petra

Heb je vragen of wil je weten wat Petra voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op.

Meer weten? Vraag het Petra!

Medewerker Accountancy
  • Financiële administratie
  • Detachering
  • AFAS
Afspraak maken met Petra
< Naar het teamoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!