Wouter Cruiming

Binnen Rikst Accountants hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten. We durven wel te stellen dat we onze klanten goed kennen. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij ons goed kennen. Dat komt de samenwerking ten goede!

Bij deze stellen we graag Wouter Cruiming aan je voor.

Hoi, mijn naam is Wouter Cruiming, 34 jaar en woon in de mooie stad Groningen. Ik werk nu ruim 8 jaar bij Rikst Accountants. Daarvoor was ik boekhouder bij een administratiekantoor. Binnen Rikst ben ik werkzaam als (belasting)adviseur, relatiebeheerder en ben ook nog verantwoordelijk voor de Sales. Een mooie combinatie!

"Ondernemers helpen met het maken van de juiste beslissingen op financieel en fiscaal vlak!"

Wat vind je zo leuk aan je werk?

De combinatie van verschillende werkzaamheden, een divers klantenportefeuille en een grote mate van verantwoordelijkheid. Ik sta eigenlijk constant in contact met ondernemers. Veel dingen uitzoeken en uitwerken voor de klant. Dat geeft mij veel energie. Ondernemers helpen met het maken van de juiste keuzes, zowel op financieel als op fiscaal vlak. De complexiteit die dat soms met zich meebrengt vind ik leuk. Ik merk dat ik hier mijn creativiteit in kwijt kan en samen met de ondernemer op zoek ben naar de juiste oplossingen.

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Wanneer mijn advies daadwerkelijk een impact heeft gehad bij de ondernemer. Niet alleen dat hij er iets mee doet, maar ook dat het hem daadwerkelijk helpt. Dat ze over bepaalde dingen gaan nadenken, of anders denken. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de Sales, dus het binnenhalen van een nieuwe klant geeft mij natuurlijk ook voldoening.

"Wanneer mijn advies daadwerkelijk een impact heeft gehad bij de ondernemer, dat vind ik belangrijk"

Je werkt nu al ruim 8 jaar bij Rikst Accountants. Wat spreekt jou het meeste aan?

Ik heb veel vrijheid en zelfstandigheid in mijn werk. Dat vind ik fijn. Daarnaast zijn we allemaal bereid om elkaar te helpen. De lijntjes zijn dan ook kort en we kunnen snel schakelen.

Rikst! De accountant achter de ondernemer met ambities. Wat betekent dat voor jou?

Bij het ondernemen komt veel kijken. Maar elke uitdaging, groot of klein, kan een ondernemer bij ons parkeren. Vaak zijn dit financiële en fiscale issues. Maar dat hoeft niet altijd. Het sparren over bijvoorbeeld een juiste strategie is ook belangrijk. We hebben daarnaast ook een groot netwerk die we kunnen invliegen. Het gaat er gewoon om dat de klant verder geholpen wordt.

"Het gaat erom dat de klant uiteindelijk verder geholpen wordt"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Zo op zijn tijd een terrasje pakken of de kroeg ingaan vind ik leuk om te doen. Daarnaast sport ik graag. In het verleden zat ik op honkbal. Tegenwoordig doe ik aan hardlopen, kickboksen en ga ik regelmatig naar de sportschool. Verder vind ik klussen erg leuk en ga graag op vakantie.

Heb je nog toekomstdromen?

Ik zou nog eens graag met een camper door Amerika heen willen rijden. Daarnaast staat skydiven nog op mijn bucketlijst. Verder zou ik nog wel een tool willen ontwikkelen waarmee ondernemers inzicht krijgen in hun geldstromen.

Wist je dat..........

 • Wouter goed is in behoorlijk wat dingen;
  • Zoals autorijden, snowboarden, honkbal en klussen
 • Wouter af en toe sterk de behoefte heeft aan spareribs
  • Dat hij dit graag combineert met het bingewatchen op Netflix
 • Zijn ouders hem geadviseerd hebben om de opleiding tot boekhouder te gaan doen
  • En dat dit een hele goede keuze is geweest.

Neem contact op met Wouter

Heb je vragen of wil je weten wat Wouter voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op.

Meer weten? Vraag het Wouter!

Allround adviseur
 • Groeiadviseur
 • Sparringspartner
 • Belastingadvies
Afspraak maken met Wouter
< Naar het teamoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!