01 Dec 2019

Nieuws

Actiepunten eind 2019

In deze ‘digitale nieuwsbrief‘  vind je onder meer de volgende actuele thema’s:

Nog maximaal profiteren van de zelfstandigenaftrek

Met ingang van 2020 tot en met 2028 wordt de maximale zelfstandigenaftrek stapsgewijs verminderd van € 7.280 naar € 5.000. In deze bijdrage lees je wat deze verminderingen inhouden en onder welke voorwaarden je dit jaar nog kunt profiteren van de bestaande zelfstandigenaftrek.

Het nieuwe btw-identificatienummer

Heb jij een eenmanszaak? In dat geval heb je in oktober jl. het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-id) ontvangen dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. In deze bijdrage lees je waarom je dit nieuwe nummer hebt ontvangen en wat je moet doen om te zorgen dat je vanaf 1 januari a.s. het nieuwe btw-id probleemloos kunt gebruiken.

Vervroegd dividend uitkeren of toch niet

In 2018 is al beslist dat in 2020 het box-2-tarief wordt verhoogd van 25% naar 26,25%. Het ligt voor de hand om te denken dat het dan verstandig is om nog dit jaar een dividenduitkering te doen. Maar dat is niet altijd het geval. Wanneer je wel en wanneer je beter niet een dividenduitkering kunt doen, lees je in de digitale brochure.

Laatste kans voor afkoop pensioen met korting of omzetten in ODV

In 2017 kwam er een einde aan de pensioenopbouw in eigen beheer. Je kreeg toen tot eind 2019 de tijd om te bepalen wat je met het opbouwde pensioen wilde doen. Daarvoor heb je drie opties gekregen, waarvan eind 2019 de afkoop van het pensioen met een korting en het omzetten in een oudedagsverplichting (ODV) komen te vervallen. Heb je nog niet besloten wat je wilt, dan lees je in deze bijdrage informatie over de opties die je nog tot het einde van het jaar hebt.

Voorbereiden op de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Volgend jaar is het zover. Dan treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Deze nieuwe regels hebben gevolgen voor onder meer tijdelijke contracten, oproepcontracten, de WW-premie, payrolling, het ontslagrecht en de transitievergoeding. In verschillende bijdragen lees je hoe jij je hierop kunt voorbereiden en hoe je nu al van de nieuwe regels kunt profiteren.

Wil je het volledige rapport lezen? Klik dan op Actiepunten eind 2019

Meer weten? Vraag het Wouter!

Allround adviseur
  • Groeiadviseur
  • Sparringspartner
  • Belastingadvies
Afspraak maken met Wouter

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!