16 Feb 2021

Nieuws

Tips en actualiteiten 2021

Wij houden je graag op de hoogte van fiscale, juridische en financiële informatie en actualiteiten. In onze digitale nieuwsbrief "Tips en actualiteiten 2021" lees je dan ook het laatste fiscale nieuws. Dit is interessant voor ondernemers, de DGA en ook voor werkgevers.

In deze editie is onder andere aandacht voor:

Wijzigingen Tozo-regeling

Vanaf 1 februari 2021 geldt dat de Tozo-uitkering 3.0 met terugwerkende kracht vanaf de voorgaande maand kan worden aangevraagd. Ook in de Tozo 4.0 periode wordt deze mogelijkheid van terugwerkende kracht opgenomen ten aanzien van Tozo 4.0 uitkeringen. Verder gaat de invoering van de beperkte vermogenstoets niet door. De aflossingsdatum is verschoven naar 1 juli 2021 en krijg je 3,5 jaar de tijd om de lening af te lossen. Eerder was dit 3 jaren.

Ook in 2021 lager gebruikelijk loon

Je mag ook in 2021, net als in 2020, uitgaan van een lager gebruikelijk loon als je te maken krijgt met een omzetdaling. De verlaging is daarbij evenredig aan de omzetdaling. De berekening van deze evenredige omzetdaling voor 2021 wijzigt echter wel ten opzichte van de berekening van 2020. Deze wordt als volgt:

Omzetdaling 2021 / omzet 2019 x gebruikelijk loon 2019

In de berekening wordt uitgegaan van het gehele jaar. Hierdoor beweegt de maatregel mee met de omzetontwikkeling in een jaar. Let op! Wil je gebruik maken van deze regeling, dan zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. In onze "Tips en actualiteiten 2021" lees je welke dat zijn. 

Meer vrije ruimte WKR

De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) is ook in 2021 verruimd en bedraagt 3% over de eerste € 400.000,- loonsom per werkgever en 1,18% over het meerdere. Met de extra vrije ruimte krijg je meer mogelijkheden om eventuele thuiswerkvergoedingen die niet onder de gerichte vrijstellingen vallen, onbelast te vergoeden. 

Voorlopige voortzetting onbelaste vaste reiskostenvergoeding

De verandering van het reispatroon van werknemers door het thuiswerken, hoeft tot 1 april 2021 geen gevolgen te hebben voor de vaste en onbelaste reiskostenvergoeding. Meer hierover lees je in onze nieuwsbrief "Tips en actualiteiten 2021".

Tonk-steun waarschijnlijk vanaf 1 maart

De loketten voor de Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten (TONK) gaan in veel gemeenten waarschijnlijk vanaf 1 maart open. Je kunt van deze ondersteuning gebruikmaken als je te maken hebt met een onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in jouw inkomen. Hierdoor kun je allicht de noodzakelijke kosten niet meer voldoen. Hiervoor bieden andere bestaande regelingen niet of onvoldoende soelaas. De TONK richt zich waarschijnlijk vooral op de woonkosten. Maar ook andere noodzakelijke kosten worden waarschijnlijk vergoed. 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van iets dat je hebt gelezen in de nieuwsbrief? Neem dan contact op met Rikst Accountants in Groningen.

Meer weten? Vraag het Sandra!

Miss Yuki 2020
  • Accountancy
  • Sparringspartner
  • Fiscaliteiten
Afspraak maken met Sandra

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!