Blog

Vijf redenen om over te stappen naar een andere accountant

Jaarlijks overweegt ongeveer 10% van de ondernemers in het mkb te wisselen van accountant. Toch is er maar een fractie die de stap ook daadwerkelijk maakt. Overstappen van accountant vinden veel ondernemers lastig. Zelfs wanneer men ontevreden is over de dienstverlening, blijven velen toch hangen in de oude situatie. Het voelt vertrouwd aan, zitten allicht vast aan een contract of denken dat het elders toch niet beter is. Kortom, teveel gedoe om de stap te nemen. Een gemiste kans, want switchen van accountant kan een ondernemer ook veel opleveren! in het eerste deel van onze blog geven wij de vijf belangrijkste redenen om over te stappen naar een andere accountant.

Waarom switchen? Vijf redenen om toch de overstap te maken!

Vanuit de praktijk merken we dat er diverse redenen aan ten grondslag liggen bij een eventuele overstap naar een andere accountantskantoor. Er gaat altijd een hoop frustratie aan vooraf. Hieronder volgt een top 5 van oorzaken waarom ondernemers switchen. Is één van deze punten herkenbaar? Wees gerust, velen zijn jou voorgegaan en zijn nog steeds aan het ondernemen!

Waar gewerkt wordt, maakt men fouten. Het verschil zit hem echter hierin dat wanneer een accountantskantoor fouten gaat maken, het de ondernemer geld kost. En het neemt een hoop frustratie met zich mee. Dusdanig dat dit voor veel ondernemers de reden is om weg te gaan.

Veel ondernemers blijven bij hun accountantskantoor omdat ze een vertrouwensband hebben opgebouwd met de accountant. Wanneer deze plotseling vertrekt is het voor de ondernemer de uitgelezen mogelijkheid om te switchen van kantoor.

Een onverwachte factuur, teveel uren schrijven of een verhoging van het abonnement. Ondernemers storen zich hieraan. Helemaal als er geen (verhoogde) kwaliteit tegenover staat. Deze ondernemers zijn niet zozeer op zoek naar de goedkoopste, maar willen een accountant die transparant is op allerlei gebieden.

De verwachtingen die ondernemers hebben van hun accountant is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Het gaat hun niet alleen om de administratie. Men eist meer en verwacht dat de accountant hun proactief adviseert. Een verandering waar nog steeds veel accountantskantoren mee worstelen.

Een situatie waarin een ondernemer liever niet verkeerd. Wanneer zij zelf het inzicht niet hebben (wat regelmatig gebeurt), dan verwachten ze wel dat hun eigen accountant dat wel heeft. Die verwachting is er simpelweg. Kan hier niet aan worden voldaan, dan is het voor een ondernemer reden om weg te gaan.

Waar moet jij je keuze om over te stappen op baseren?

Stel, je hebt voor jezelf de beslissing genomen om weg te gaan. Gefeliciteerd, je hebt namelijk nu de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Het liefst maak je de switch maar één keer dus kies je nu voor een accountant die goed bij je past. Maar waar moet je nu op letten? Dit zullen we in het tweede deel van onze blog gaan beantwoorden.

Wil je weten hoe je kunt overstappen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Meer weten? Vraag het Wouter!

Allround adviseur
  • Groeiadviseur
  • Sparringspartner
  • Belastingadvies
Afspraak maken met Wouter

Deel dit bericht op social media:

< Naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat je bedrijf groeien door onze wekelijkse tips.

Haal Rikst aan boord!